Kao što je to godinama uobičajeno, dan nakon Božića hrvatska muška seniorska reprezentacija okuplja se i počinje pripreme za neko veliko natjecanje. Ovoga puta to je Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se održava od 13. – 31.siječnja 2021. godine.

Riječ je o prvoj fazi priprema, koja će potrajati četiri dana u Poreču i u kojoj ne sudjeluju igrači koji su na Final 4 Lige prvaka, odnosno oni iz najjačih europskih liga koje su se do jučer praktički igrale. Svi oni naći će se na okupu na Novu godinu, kada će krenuti završna faza priprema.

Veći dio igrača i stručnog stožera, najprije je u zagrebačkom hotelu Westin obavio PCR testiranje, odradio obaveze prema hrvatskim medijima, i nakon toga krenuo put Poreča. Tamo će ih dočekati ostatak igrača koji su direktno došli iz Dalmacije ili Istre, zajedno s izbornikom Linom Červarom koji je Božić dočekao u krugu obitelji u Umagu.

Na popisu izbornika Line Červara nalazi se 18 igrača, uz još torjicu na tzv. pričuvnoj listi. Stručni stožer proširen je za jedno ime, jer mu se priključio Matija Bilušić koji će biti trener vratara.

1. IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST

2. MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL

3. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB

4. VALENTINO RAVNIĆ – RK PPD ZAGREB

5. IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961

6. ZLATKO HORVAT – RK METALURG SKOPJE

7. JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ – RK PPD ZAGREB

8. MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB

9. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

10. GIANFRANCO PRIBETIĆ – RK NEXE

11. HALIL JAGANJAC – RK NEXE

12. JOSIP ŠARAC – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

13. MATEJ HRSTIĆ – RK PPD ZAGREB

14. LOVRO JOTIĆ – RK VARDAR 1961

15. JANKO KEVIĆ – RK NEXE

16. JOSIP VEKIĆ – RK VARDAR 1961

17. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL

18. VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB