Momčad trenera Gorana Prolete opravdala je u Čilipima ulogu favorita u finalu Županijskog nogometnog kupa. Pločani su u Čilipima dobili domaći Konavljanin s 2:0 i tako ponovili prošlogodišnji uspjeh. Dino Primorac, kapetan Jadrana, podigao pokal pobjednika Županijskog kupa. I u novoj sezoni Plavi će igrati u pretkolu Hrvatskog kupa, prenosi Dubrovački vjesnik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iskoristila je prvu priliku za pogodak. Bio je to ujedno prvi ulazak jedne momčadi u protivnički kazneni prostor nakon čega se u zagrljaju suigrača našao Abel Kalfić. Konavljanin je prvi put zaprijetio deset minuta poslije primljenog pogotka, u 12. minuti. Davorin Krešić je tukao sa 17-18 metara. Marko Čagalj je bio na mjestu. Dvije minute poslije, nakon ubačaja sa strane, Dominik Žarak je bio najviši u skoku, ali njegov udarac nije išao u okvir gola Jadrana, koji je u 20. minuti stigao do novog pogotka. Opet je strijelac bio Kalfić. Dvije minute poslije istaknuo se prvo Stipe Nikolac (odlično je tukao s vrha kaznenog prostora), a potom i vratar Konavljanina Nikola Krešić(obranom udarca). U 41. minuti prilika za Konavljanin. Ubacio je Toni Hosjak, Pero Opušić je bio najvišio u skoku. Čagalj je dirao loptu prije nego je ona zatresla gredu.

Početkom nastavka dva puta je zaprijetio kapetan gostiju Primorac. U 60. minuti Opušić je tukao iskosa, ali je na mjestu Čagalj, koji se istaknuo i u 72. minuti kad je pokušao Goran Šorgić, koji je isključen deset minuta poslije zbog nesportskog poteza. Gosti su bili opasniji. Pokazali su se spremnija momčad. Vidjelo se tko je trećeligaš, a tko igra u nižem rangu, Prvoj županijskoj ligi.

Pobjednički pokal pločanskom sastavu uručio je Blaž Pezo, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

Piše: Tonči Vlašić

OGLAS