Podatke o broju bankovne kartice, PIN broju i troznamenkastom CVV broju na poleđini bankovne kartice, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama, upozoravaju PU dubrovačko-neretvanska.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Građane žele upozoriti na novi pojavni oblik prijevare koji je prijavljen Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

U prostorije Policijske postaje Dubrovnik jučer je pristupila 19-godišnjakinja koja je prijavila da je, nakon nedavne kupnje preko web trgovine koju je obavila preko servisa PayPal, jučer na svoj mobilni uređaj dobila SMS poruku u kojoj se nalazila poveznica za ažuriranje adrese dostave, a koja ju je odvela na krivotvorenu internetsku stranicu gdje je potvrdila autorizaciju za uslugu promjene adrese dostave. Istog trenutka kada je potvrdila autorizaciju na mobilnoj aplikaciji uočila je da je s njenog računa na nepoznati račun prebačen iznos od 871,35 eura, za koji iznos je u konačnici oštećena ovom prijevarom.

Policija je nakon zaprimljene prijave započela kriminalističko istraživanje, a ovim putem želimo pozvati građane da budu oprezni ako zaprime SMS poruke koji sadržavaju poveznicu na druge internetske stranice te u kojima se, pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa, traži da upišu svoje podatke s kartice.

OGLAS