Ivo Matičević, organizator javnog skupa koji se održao 1. lipnja na Jadranskoj magistrali u Opuzenu (kod Hotela Merlot) s ciljem skretanja pozornosti na stanje u zdravstvu u dolini Neretve, objavio je obvezni prekršajni nalog kojega je izdala PP Metković.

U nalogu stoji da se temeljem Prekršajnog zakona Ivo Matičević novčano kažnjava za dva prekršajna djela u ukupnom iznosi od 10 000 kuna, i to što je na obilježenom pješačkom prijelazu održao javni prosvjed i tako ugrozio sigurnost prometa i što nije osigurao dovoljan broj redara.

Matičević je na Facebooku ovako komentirao ovu odluku: Ne da je neću platiti, nego ništa od navedenog činjeničnog stanja nije točno. Ovih 10000 kn će platiti ministar zdravstva Milan Kujunđžić, jer zbog kršenja Ustava RH i zakona o zdravstvenoj zaštiti je i bio prosvjed gdje niti jedan zakon nije prekršen, a kamoli zakon o sigurnosti prometa. Ja sam samo šetao preko pješačkog kad me policija pustila da ga prijeđem. Gospodo iz MUP-a, ako želite represijom provoditi zakone, imate priliku se dokazati u dolini Neretve gdje se zakon RH po pitanju zdravstva u dolini NE poštuje te krovni zakon (Ustav RH). Manite se GI i mene, po mojim javnim istupima niti jednu istražnu radnju nisu napravili.