Službenici Granične policije PU dubrovačko-neretvanske na Međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela zaustavili su u utorak 5. srpnja u poslijepodnevnim satima osobno vozilo Opel Corsa poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao poljski državljanin P.H.S. (40).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Graničnom kontrolom i uvidom u tzv. IS-evidenciju MUP-a utvrđeno je kako su za spomenutim državljaninom Republike Poljske raspisane međunarodna tjeralica i Europski uhidbeni nalog od strane njegove domovine koja ga potražuje zbog izdržavanja pravomoćno izrečene vremenske kazne u trajanju do dvije godine, dva mjeseca i 27 dana zatvora, piše Dubrovački vjesnik.

Zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje narkotika kaznu je izrekla nadležna poljska pravosudna instanca. Kako smo neslužbeno doznali, Poljak je “u kućnoj radinosti” proizvodio amfetamin “speed”, a jednako nelegalno bavio se i distribucijom hašiša.

U vozilu se nalazio samo on te je kao osoba s tjeralice u predvečerje priveden sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku koji mu je odredio ekstradicijski zatvor koji će trajati sve do trenutka izručenja. Glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda, sudac Pero Miloglav, rekao nam je kako se uhićenik suglasio s izručenjem, što znači da će izručenje uslijediti po skraćenoj pravosudnoj proceduri.

Kako je Poljak uspio preći više državnih granica sve do BiH, pa i izlaznu kontrolu na susjednoj GP Bijača, nismo uspjeli doznati. No, ohrabruje činjenica da se GP Nova Sela ponovno dokazala kao nepremostiva barikada za pripadnike međunarodnog krim- miljea.

Piše: Ahmet Kalajdžić / Dubrovački vjesnik

OGLAS