U prostorijama Udruge Leptirići u subotu je održan sastanak na kojem je deset pomoćnika u nastavi potpisalo ugovore o radu za novu školsku godinu s predsjednikom Udruge Marijom Jurkovićem, objavili su iz Leptirića.

Bio je to svečani trenutak kako za djecu s teškoćama u razvoju, njihove roditelje, učitelje, odnosno njihova poslodavca tako i za deset pomoćnika u nastavi.

Ponosni smo što je UCDPN ‘Leptirići’ i ove kao i protekle tri godine u potpunosti riješila potrebe pomoćnika u nastavi za sve svoje članove. Zahvaljujemo Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa koje je Povjerenstvu za provjeru propisanih uvjeta Javnoga poziva predložilo 62 udruge u Republici Hrvatskoj, koje će dobiti bespovratna sredstava za 408 pomoćnika u nastavi za 422 učenika s teškoćama u razvoju, izjavio je Marijo Jurković.

Na području doline Neretve Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je sredstva za pomoćnike u nastavi Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Radost Ploče za 5 učenika, te Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj Metković za 9 učenika.

Foto: Udruga Leptirići