Svečana promocija magistara inženjera i sveučilišnih prvostupnika inženjera Pomorskog fakulteta u Splitu, održana je u četvrtak, 19. svibnja, ispred Zgrade tri fakulteta.

Na promociji su uručene nagrade pa je Jurica Batinović iz Kvavaca II dobio Dekanovu nagradu za najbolji studentski znanstveni rad u akademskoj godini 2020./2021. Tako se tradicija uspješno nastavlja u obitelji Batinović. Prošle godine je Juričina sestra Anamarija Batinović kao studentica ovoga fakulteta dobila Rektorovu nagradu.

Najbolji studenti su:

– na diplomskom studijima: Pomorska nautika Frane Tudja; Brodostrojarstvo Ivan Štolfa; Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije Marin Vrdoljak; Pomorski menadžment Roko Glavinović

– na preddiplomskim studijima: Pomorska nautika Grgo Kamber; Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije Luciana Luketin; Pomorske tehnologije jahta i marina Natalia Maretić; Pomorski menadžment Klaudija Majić.

U prigodnom govoru promoventime je čestitao prof. dr. sc. Pero Vidan, dekan Fakulteta, kazavši kako se na današnjoj svečanosti kao rezultat znanja, rada i učenja uručuje 208 diploma, 133 za preddiplomske studije i njih 75 za diplomske.