Iva Funtek, javnosti poznata po nizu humanitarnih akcija, objavila je na svom Facebook profilu, apel za pomoć trogodišnjem Pelješčaninu Lukasu, koji ne može sjedati, pričati ni hodati. Rođen je u blizanačkoj trudnoći s krvarenjem na mozgu, a uz to mu je dijagnosticirana bilateralna spastična cerebralna paraliza, periventrikularna cistična leukemija te simptomska epilepsija. Lukasu predstoje čak tri operativna zahvata i rahabilitacija, no njegovi roditelji ne mogu sami podnijeti troškove stoga mole sve ljude dobre volje za pomoć.

 – Dragi prijatelji, poznanici i svi ljudi dobre volje. Ovoj je Lukas, koji  je rođen u blizanačkoj trudnoči sa krvarenjem na mozgu s 2. na 3. stupanj. Njegova dijagnoza je bilateralna spastična cerebralna paraliza, zatim periventrikularna cisitična leukemija te simptomatska epilepsija. Lukas danas ima 3 godine i 9 mjeseci, ne može sjedati, prčati i ne hoda. Roditelji Lukasa redovito vode na fizoterapeutske, logopedske te neurofeedback terapije ali to nije dovoljno. Lukasu mora ići na lasersku operaciju tetiva na nogama, operaciju na rukama te lasersku operaciju očiju jer Lukas ima izražen konvergentni strabizam.

– Operaciju ce Lukas raditi u Specijalnoj kirurškoj bolnici Medikus u Beogradu, a radit će je dr. Aleksandar Nazarkin- kirurg ortoped.
Cjelokupna operacija te troškovi rehabilitacije iznose 4000 eura a radit će se u 3 mjesecu.

– Dragi ljudi, sve vas molimo, tko može-koliko može da odvojite i uplatite za malog anđela Lukasa za operaciju na račun njegovog tate Ivana – stoji u objavi Ive Funtek.

Lukasu možete pomoći uplatom na račun njegovog tate Ivana Hasana na broj računa: HR 8023900013221901155