Arhivski sabirni centar Metković-Opuzen-Ploče moli građane za suradnju na  obilježavanju Međunarodnog dana arhiva 2019. čija je tema bicikl, a kojem se oni pridružuju programom Bicikli i biciklisti Doline Neretve na topoteci.

Program prikupljanja građe traje od 9. svibnja do 9. lipnja 2019. godine, a cilj je potaknuti škole, biciklističke klubove, te građane na suradnju u prikupljanju fotografija, dokumenata i svjedočanstava o biciklu kao prijevoznom sredstvu u svakodnevnom životu Neretvana, ali i biciklističkim udruženjima, utrkama i stazama, te poznatim i manje poznatim biciklistima.

Posebno ćemo se osvrnuti na oca Antu Gabrića, kao jednog od njih. Prikupljena građa skenirat će se i unijeti na digitalnu platformu topoteka Dolina Neretve, pod zajedničkim nazivnikom Bicikli i biciklisti Doline Neretve, te će uz zahvalu sudionicima biti predstavljena na prezentaciji koja će se održati 10. lipnja 2019. godine u 18:00 sati u prostorijama ASC Metković-Opuzen-Ploče, poručuju iz Arhivskog sabirnog centra.

O samoj Topoteci Dolina Neretve, virtualnom arhivu našeg kraja više možete saznati na: https://dolinaneretve.topothek.at/

Radi dogovora o sudjelovanju u programu Bicikli i biciklisti Doline Neretve na topoteci, molimo da nam se javite neposredno na pozivom na brojeve 020/690-733 i 099/422-7744, porukom na mail: paulina.siljeg@dad.hr. Možete nas posjetiti na adresi Andrije Hebranga 8, od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30.