Danas je u Zgradi političkih stranaka gradonačelnik Dalibor Milan potpisao Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Gradske sportske dvorane s Valentom Šutalom, predstavnikom zajednice izvođača Trag d.o.o. i Instaling d.o.o. kojem je nazočio je Ivan Goluža iz Projektantskog ureda Arhitektura i graditeljstvo Goluža d.o.o., koja je izradila Projekt obnove.

Grad Metković 1. rujna 2018. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i započeo s provedbom projekta Energetske obnove Gradske sportske dvorana u Metkoviću čijom realizacijom bi se trebala postići ušteda toplinske energije za grijanje od 89,07 %. U sklopu projekta bit će provedene aktivnosti povećanja toplinske zaštite krova, vanjskog zida, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, uvođenje sustava hlađenja i sustava prozračivanja, zamjena postojećeg sustava pripreme PTV-a sustavom koji koristi OIE, zamjena unutarnje rasvjete, stručni nadzor građenja, projektantski nadzor i koordinator zaštite na radu.

Rok za izvođenje radova teče od dana uvođenja u posao odabranog ponuditelja i iznosi kalendarski 12 mjeseci, a trebali bi početi po završetku natjecateljske sezone, koja završava sredinom svibnja. Do tada će izvođači obaviti potrebne pripreme, poput nabave materijala i detaljnih konzultacija s projektantom, prenosi metkovic.hr

Ukupan iznos investicije je 9.211.262,08 kn, od čega se 2.875.956,77 kn sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 4.392.713,16 kn iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu. Ostatak investicije u iznosu od 1.942.592,15 kn sufinancirat će Grad Metković iz proračuna – rekao je gradonačelnik.

Foto: metkovic.hr