Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s predstavnicima udruga Ugovore o financijskoj potpori programima udruga civilnog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu.

Riječ je o programima Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije, Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom „Skalin po skalin“ te Dnevni boravak za osobe s psihosocijalnim teškoćama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ugovori su potpisani s udrugama koje skrbe o starijim osobama i to udrugom „Otac Ante Gabrić“ koja djeluje na području Grada Metkovića, udrugom „Dobra“ koja pruža navedene usluge starijim osobama na području općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska, udrugom „Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče“ koja djeluje na području Grada Ploča, udrugom „Val“ koja pruža usluge pomoći u kući starijim osobama na otoku Lastovu te udrugom „Blage ruke“ koja provodi aktivnosti iz navedenog programa na području općine Dubrovačko primorje.

Također, župan Dobroslavić potpisao je i ugovor o financiranju programa s udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Dva skalina“ kao potporu programu “Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom – Skalin po skalin”, kao i s udrugom za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenja duševnog zdravlja i kvalitete života „Lukjernica“ koja niz godina provodi program “Dnevni boravak za psihički oboljele osobe“ u okviru kojeg se provode različite individualne i grupne terapije s ciljem pomoći oboljelim osobama kao i članovima njihovih obitelj.

OGLAS