Danas je u Dubrovniku župan Nikola Dobroslavić potpisao ugovore o sufinanciranju s predstavnicama udruga koje provode program Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini.

Riječ je o udrugama koje posjeduju licencu za izvođenje navedenog programa i koje imaju isključivu nadležnost u području pružanja usluga pomoći u kući, a to su udruga Otac Ante Gabrić koja djeluje na području Grada Metkovića, Udruga Dobra koja pruža navedene usluge starijim osobama na području općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska, Udruga Val koja pruža usluge pomoći u kući starijim osobama na otoku Lastovu i udruga Blage ruke koja provodi aktivnosti iz navedenog programa na području općine Dubrovačko primorje.

Osim s njima, ugovor je potpisan i s udrugom Dva skalina koja provodi program Dnevni boravak za djecu s poteškoćama u razvoju, a s udrugom Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče koja djeluje na području Grada Ploča, čiji predstavnici danas nisu mogli nazočiti, ugovori će biti potpisani naknadno.

Potpisivanju su nazočile i zamjenica župana Žaklina Marević kao i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.