Povodom Dana županije, 12. svibnja 2022., izvanredno će se dodijeliti Zahvalnice Dubrovačko–neretvanske županije Općoj bolnici Dubrovnik, Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije, Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije te domovima zdravlja Dubrovnik, Korčula, Metković, Ploče i Vela Luka.

Župan Dobroslavić naglasio je ovom prilikom kako se na ovaj simboličan način zahvali zdravstvenim ustanovama na svemu što su napravile tijekom ove dvije godine COVID-19 krize.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dio oporbe je zatražio da se zahvalnica dodijeli i udruzi KOHOM za obiteljske liječnike koji ne rade pri domovima zdravlja. Župan Dobroslavić je istaknuo kako ta udruga ne obuhvaća sve takve liječnike te kako se može zahvalnica može dodijeliti predstavniku Županijske liječničke komore.

Predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić napomenula je da će se u tekstu Odluke i zahvalnica osobito paziti da svi liječnici budu obuhvaćeni, jer svi zaslužuju zahvalnicu za svoj doprinos, dok je vijećnik Ante Damić dodao kako prijedlog mora obuhvatiti ne samo liječnike izvan Domova zdravlja već i cjelokupno zdravstveno osoblje uključeno u takve ordinacije.

Odluka je prihvaćena jednoglasno.

OGLAS