Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede poziva zainteresirane poljoprivrednike na prijavu za edukaciju Prerada poljoprivrednih proizvoda biljnog podrijetla – VOĆE koji će se održati u Pločama (Poduzetnički inkubator, CRNA RIKA 7a) od 21.05 do 23.05.2024.g.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tečaj je namijenjen svim zainteresiranim poljoprivrednicima bilo da se već bave preradom voća ili to tek namjeravaju, a koji su upisani u Upisnik PG/OPG-a. Program edukacije sadrži tehnološke teme koje obrađuju sušenje voća, preradu voća u sok, džem, marmeladu, pekmez, kompot, ulje, voćni ocat, voćno vino i voćne rakije. Dio predavanja daje naglasak na higijenske standarde za proizvodnju hrane, objekte za preradu te senzoričke karakteristike pojedinih proizvoda, kao i sve potrebne zakonske i zdravstvene zahtjeve za stavljanje gotovih proizvoda na tržište, promociju istih te upoznavanje sa osnovama ekonomike i poslovanja OPG-a, poreznom politikom i osnovama knjigovodstva.

Poljoprivredni proizvođači, polaznici tečaja prerade poljoprivrednih proizvoda, imaju mogućnost dobivanja potrebnih znanja za diversifikaciju svojeg gospodarstva kroz dopunske djelatnosti čime će povećati vrijednost vlastitih proizvoda  i biti konkurentniji na tržištu. Proizvodnjom kvalitetnih prerađevina, mali proizvođači svakako imaju svoje mjesto na zahtjevnom tržištu gdje kvalitetom, manjim serijama specifičnih proizvoda iz vlastite sirovine mogu biti prepoznati na tržištu i biti izvan konkurencije proizvodima velike proizvođačke industrije.

Tečaj se financira se  kroz Intervenciju 78.01- potpora prenošenju znanja te je besplatan za polaznike .

Kontakt za prijavu: Srećko Bošković 099/523-9842 – srecko.boskovic@mps.hr

Foto: Unsplash

OGLAS