Djeca se vole družiti, vole se natjecati, ali i učiti iz svojih iskustava. A malo koje iskustvo je bolje od igre sa prijateljima koja uključuje sve već navedeno. Zato i ne čudi što je nogomet jako popularan sport i među mladima koji nikada ne propuste priliku udariti loptu i zabiti gol, pa makar samo onaj između dvije crte na parkiralištu ispred zgrade. A tako i počinju pri koraci svakog pravog nogometaša jer djeca tokom igre razvijaju sve svoje sposobnosti, od fizičkih do psihičkih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Razvoj mišića i motorike

Nogomet potiče razvoj mišića i motorike koja je jako bitna za pravilan i zdrav razvoj djeteta. Uz to, dok udara loptu i traži način da  preko ostalih igrača dođe do gola i donese pobjednički bod svojoj ekipi te tako razvija mentalne vještine kojima uči brzo razmišljati i donositi odluke u trenutku što će mu također iznimno koristiti u budućem životu i može rezultirati postizanjem uspjeha na svim područjima.

Kada nogomet iz dječje igre prerasta u djetetov hobi ili pak postaje njegov svakodnevni trening, potrebno je posvetiti nešto više vremena toj zabavi, ali i nabaviti početnu nogometnu opremu. Kopačke će vjerojatno biti najupečatljiviji dio opreme, bar za djecu. Mnogi odrasli će se u tim trenucima sigurno prisjetiti i svog djetinjstva i mladosti te divljenja novim kopačkama koje su oni ili netko od prijatelja dobili za rođendan ili kao poklon za odlične ocjene u školi.

Za početak odaberite kopačke koje se u potpunosti prilagođavaju stopalu vašeg djeteta te mu tako pružaju stabilnost i dobru okretljivost na terenu. Preporučljivo je da odaberete kopačke napravljene od umjetnih materijala jer su lakši i bolji za održavanje. Raznolike modele dječjih kopački ćete pronaći na https://www.r-gol.com/hr/djecje-kopacke. Za dodatnu motivaciju dijete možete iznenaditi i simpatičnim dresom najdražeg kluba ili igrača, ali i lijepom sportskom bočicom za vodu koja će se savršeno slagati s ostatkom opreme u sportskoj torbi.

Oprema za male golmane

U slučaju da je vaš mali nogometaš golman ekipe, potrebno je razmisliti i o dodatnoj zaštiti jer je kod tako dinamične igre kao što je nogomet zaštita uvijek bitna i neophodna. Stoga razmislite o kvalitetnim zaštitnim rukavicama. Široku paletu raznolikih modela zaštitnih rukavica pronaći ćete na https://www.r-gol.com/hr/golmanske-rukavice. Uz dobre golmanske rukavice će prsti vašeg mališana ostati na sigurnome dok se baca za loptom koja leti prema njegovom golu. Štitnik za koljena i visoke čarape isto nisu loša ideja. Sjetite se samo kako ste i vi u mlađim danima s divljenjem promatrali svjetski poznate igrače kako se bacaju za loptom i brane gol. Naravno da će svaki mališan htjeti ponoviti isto, a koljena će u tim situacijama biti zaštićena te će ostati čitava i bez previše ogrebotina, a samim time i spremna za sljedeću veliku utakmicu.

Oprema za cijelu godinu

Nogometni treninzi mogu na rasporedu biti barem par puta tjedno, ako ne i svaki dan. S obzirom na to da trening ne pita je li vani hladno ili mokro, važan dio opreme su i tenisice koje se mogu koristiti i u dvorani. Važno je da imaju dobru gumenu podlogu kako bi korak bio što  sigurniji i precizniji, naročito kod proigravanja suigrača i pucanja na gol. Puma Ultra Mach + je primjer dobrih kopački s kojima će i kišni dani u dvorani nuditi zadovoljstvo igre koje inače pruža igra na travi. Možete ih pronaći na https://www.r-gol.com/hr/djecje-tenisice-za-dvoranu.

I za kraj zapamtite da je nogomet sport koji djeci donosi radost, poboljšava njihove vještine i uči ih kako u životu postići što bolje rezultate. A sa dobrom nogometnom opremom to se puno lakše postiže.

OGLAS