Na najavljeno uplovljavanje kruzera Bolette u Neumski zaljev reagirala je i predsjednica Općinskog vijeća Neum, Daniela Matić, čiji dopis u cijelosti je objavio Neum Online:

“Kao Neumljanka i predsjednica Općinskog vijeća Neum osjećam se dužnom reagirati na navodni dolazak i usidravanje putničkog broda “Bolette” koji je najavljen za četvrtak, 23. lipnja.

Smatram da je ovakvo nešto nedopustivo. Neum nije luka i samim time veliki brodovi nemaju što raditi u našem zaljevu.

Ulazak ovoga i sličnih brodova u Neumski zaljev znači automatsko ugrožavanje ekosustava te zagađenja koja će nanijeti izrazitu štetu Neumu.

Ovaj brod navodno broji preko 1000 turista. Moramo navesti i problem prijevoza tih putnika od  broda do navodnih izletišta, čime se krše odluke Općinskog vijeća Neum.

Ukoliko dođe do bilo kakvih zagađenja mora, to označava i ugrožavanje turizma na ovom prostoru, ali prije svega ugrožavanje prirode i mora.

Dok pričamo o održivom turizmu i ribarstvu i nastojimo kroz projekte implementirati nove modele za razvoj turizma, nedopustivo je da nam se u praksi događaju ovakve stvari.

Smatram da je očuvanje prirodnih ljepota našeg Neuma, jedinog BiH grada na moru primarni cilj i zadatak svih nas. Ovom prilikom želim stati uz naše mještane, ali i turiste koji borave u Neumu i izraziti nezadovoljstvo ovakvom odlukom i uplovljavanjem navedenog broda.

Lokalnu zajednicu se mora poštovati i od nje tražiti mišljenje za ovakvo što. Neum baštine naša djeca. Učinit ćemo sve što možemo i što je u našoj nadležnosti da se ovakve situacije više ne ponove.”, stoji u priopćenju.