Nije bilo tako davno kada smo prvi put upoznali ekipu koja se okuplja oko Biciklističkog kluba Metković. Bilo je to tek par “momaka” koji su vozili bicikle u nogometnim tenama i šorcevima u želji da registriraju klub i promoviraju biciklizam u svome gradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Danas, četiri godine nakon, klub je izrastao u poznato ime. Dečki su mnogo toga napravili po pitanju promocije biciklizma, nastupi na mnogim utrkama, čak i organizacija nekih utrka, ali pored svega nama je za oko zapeo predan rad sa djecom. Vjerujem mnogi od vas koji čitaju ove redove, znaju za Dadu Talajića predsjednika BK Metković i njegove napore da djeci omogući sportski život kroz biciklizam i privuče što veći broj djece u svoj klub.

– Točno je da smo napravili jako puno tijekom ovih godina postojanja kluba, a sve zahvale idu cijeloj ekipi koja stoji iza imena BK Metković. Gotovo je sigurno da ništa od ovoga ne bi bilo da nije ekipa koja je složna i daje 110% sebe u ovaj klub. Ovim putem im se zahvaljujem na tome, komentirao je Talajić. – Prilikom osnivanja kluba izabran sam za predsjednika i biciklizam se od tog trenuka polako uvukao u svaku poru mog života i oblikovao ga. Danas sam predsjednik kluba, vozim utrke, radim sa djecom u sportu kojeg najviše volim, uživam u onome što radim i mogu reći da dišem punim plućima.

Svakodnevno slušamo kako su djeca naša budućnost i da, ulažući u njih, ulažemo u budućnost. Nažalost, naša djeca su sve manje aktivna i sve se više odmiču od prirode i fizičke aktivnosti. BK Metković je odlučio uraditi nešto po tom pitanju.

– Za ovo je vjerovatno najviše zaslužan moj sin Marko, koji mi je ideja vodilja ovog projekta i moja najveća moralna podrška. Naravno, bilo bi nezahvalno ne spomenuti i Stanku Bebić koja samnom vodi ovaj projekat rada sa djecom, brine se o njihovim treninzima i odlascima na utrke. Danas, zajedno uspješno radimo i vodimo projekat “Djetinjstvo na dva kotača”, koji ima za cilj privući biciklizam djeci kroz školska natjecanja i druženja djece sa svojim uzrastima“, kazao je Tajalić.

– Posebnu pažnju želimo posvetiti djeci koja imaju problema s koncentracijom i hiperaktivnošću u školi, a takvih je danas puno više nego u prošlosti. Natjecanje, adrenalin, timski rad i na kraju mentalni i fizički napor je najbolja terapija takvoj djeci.

Mala liga za djecu, odnosno međunarodna dječja biciklistička liga ima 9.kola koja se održavaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Prvo kolo je bilo prošle subote u Metkoviću (Žabica), a sljedeće drugo po redu se održava 3. studenog 2018. u Čapljini, točnije na Karaotoku kod hotela Park.

– Ovim putem želim pozvati što veći broj djece kako bi se družili skupa, utrkivali i uživali u biciklizmu. Naravno, pozivamo i roditelje, kako bi skupa navijali, bodrili i podržali naše najmlađe“, napomeno je Talajić.

Kompletan raspis 2.kola dječje lige možete pogledati OVDJE.

Više o radu Biciklističkog kluba Metković možete pronaći na njihovoj Facebook starnici.

OGLAS