Tijekom današnje konferencije za medije Stožera civilne zaštite DNŽ u Dubrovniku na upit novinara o svakodnevnim prelascima više stotina putnika preko MGP Metković-Doljani koji se istoga dana vraćaju u BiH i na temelju čega to mogu činiti, a da ne završavaju u samoizolaciji načelnik PU dubrovačko neretvanske Ivan Pavličević je rekao sljedeće:

– Ta informacija je točna…  Nacionalni stožer je u najnovijoj verziji od 2. travnja 2020. točno propisao koja je procedura prilikom ulaska stranih državljana u RH, odnosno hrvatskih državljana koji idu u stranu zemlju. Između ostaloga je navedeno ‘pogranični radnik je onaj radnik koji svakodnevno prelazi preko istoga graničnog prijelaza s ciljem odlaska i dolaska na posao’. To znači da on ne može ići u samoizolaciju, ako on svaki dan prelazi preko istoga graničnog prijelaza.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nadalje načelnik Pavličević je potvrdio da preko međunarodnih graničnih prijelaza Metković (Doljani) i Nova Sela (Bijača) dnevno prolazi više od stotinu vozila i oko 200 ljudi, podatak je od prije nekoliko dana.

– To su ljudi koji rade na području Grada Metkovića ili češće Grada Ploča, oni odrade svoje radno vrijeme i vraćaju se preko istih graničnih prijelaza, ustvrdio je Pavličević, i dodao da hrvatska policija ne može kontrolirati, ali vjeruje da su oni tada u nekoj vrsti kućne samoizolacije, osobito što je na tom području uveden policijski sat što im ograničava vrijeme kretanja.

OGLAS