U četiri susreta Paket24 Premijer lige – Lige B, Nexe je bez problema dobilo Rudar. Na isti uvjerljiv način Bjelin Spačva Vinkovci je slavila protiv Ribole Kaštela. KTC je osvojio važne bodove protiv Dubrave, a Poreč je gotovo s pola snage riješio derbi kola protiv Metković-Mehanike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Jučerašnji derbi kola nije nam puno ponudio. Poreč je od starta krenuo u šestoj brzini. I nakon nešto više od tri minute poveo 4:0. Gosti su se nakon desetak minuta malo posložili i stigli na minus tri (5:3). I to je bilo jedino ozbiljno približavanje. Do kraja prvoga dijela uspjeli su postići samo devet, a primiti čak 21 pogodak i potpisati predaju.

Domaćin je u istom ritmu nastavio u drugom dijelu. Nemilice je pogađao vrata Metkovaca, i sredinom drugog poluvremena otišao na pomalo nestvarnih plus 18 (30:12). I tu je priči bio kraj. Posljednju četvrtinu gosti su dobili s 2:6, ali im je to slaba utjeha jer sad zaostaju četiri boda za Porečom, a do kraja prvog dijela ostala su još samo dva kola.

Završilo je 32:18. David Vladić imao je čak 17 obrana. Arman Ikanović s 10 pogodaka bio je druga ključna figura Porečana. Kod gostiju po četiri pogotka Amira Bašića i Vahida Halilovića.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B, 12. kolo (2. prosinca 2023.):

  • NEXE – RUDAR 42:27
  • BJELIN SPAČVA VINKOVCI – RIBOLA KAŠTELA 39:23
  • KTC – DUBRAVA 26:21
  • POREČ – METKOVIĆ-MEHANIKA 32:18
OGLAS