U uzvratnim susretima kvalifikacija za Paket24 Premijer ligu Metkovi Mehanici je i remi protiv Karlovca 22:22 bio dovoljan da se vrati u društvo najboljih. Sastav iz Metkovića je naime dobio prvi susret 35:33.

U paklenoj atmosferi Gradske dvorane u Metkoviću vodila se grčevita borba do posljednje minute. Bila je to atmosfera koja je u mnogome podsjećala na one slavne dane metkovskog rukometa kada je osvojen Kupa EHF-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Domaćin je od početka držao kontrolu nad rezultatom. Sredinom drugog dijela otišao je na plus tri (20:17) i činilo se da je sve gotovo. Ali Karlovac uzvraća serijom 0:4 i šest minuta prije kraja vodi 20:21. Metković uspijeva izjednačiti već u sljedećem napadu, a zatim i povesti 22:21. Jedino što je Karlovac nakon dva nerealizirana napada uspio napraviti do kraja jeste izjednačiti na 22:22. Ali to je za njih ravno porazu jer se opraštaju od Paket24 Premijer lige nakon samo jedne sezone.

Metković-Mehanika se pak vraća u elitno društvo nakon punih 13 godina.

.METKOVIĆ MEHANIKA: Milas, Ćužić, Cvitanović 2 (2), Vitić, Čutura 4, Radić, Kozina, Arapović 1, Marević, Čupić, Komazin, Raguž 6 (3), , Vujnić 1, Bezer 5, Goluža, Batinović 3. TRENER: Filip Romić.

KARLOVAC: Radočaj, Horvat, Capan, Domagoj Smojver, Janjanin 1, Crnković 1, Bosiljevac 1, Frketić, Prezelj, Bačić 2, Mrljak 4, Rukavina 6, Stipetić, Glumac, Negran, Dominik Smojver 7 (7). TRENERICA: Tatjana Rašić

U drugom kvalifikacijskom susretu Križevci su napravili pravi podvig i dostigli zaostatak od 6 pogodaka iz prvog susreta protiv Umaga.

OGLAS