U posljednjem kolu Premijer lige – Lige za opstanak Metković Mehanika je u Kutini uzela dva boda i tako s ukupno 25 bodova sezonu je završila prva na tablici Lige za ostanak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Moslavina je poražena od Metković- Mehanike 28:31. S obzirom da im ni pobjeda ne bi osim samopouzdanja, donijela nikakav pomak na ljestvici, mogli su ga barem iskoristiti kao pripremu za skorašnje kvalifikacije, odnosno borbu za ostanak u Premijerki. Metković je dominirao praktički cijelim susretom. Domaći su u prvom dijelu imali dva vodstva (6:5, 7:6). Sve ostalo vrijeme bili su u minusu.

Na poluvremenu je bilo 13:16. Gosti su na početku drugoga dijela još malo povećali svoju prednost i rutinski odradili susret do kraja. Najveća prednost bila je plus sedam (15:22). Završilo je s tri pogotka viška na strani Metkovaca, 28:31. Ukupno 12 obrana imao je Marin Sorić kod Moslavine. Prvi strijelac pak, bio je Alen Horvat sa sedam pogodaka. Kod gostiju 11 obrana Željka Kozine. Najučinkovitiji je pak, bio Dario Raguž s osam pogodaka.

Na početku današnjeg susreta u Kutini održana je minuta šutnje za preminulog bivšeg igrača Metkovića Žarku Ivkovića.

Metković-Mehanika je tako s 25 bodova osvojila Ligu za ostanak. Drugi je Trogir s 22, a treći Osijek s 21 bodom. Slijede Rudar i Ribola Kaštela s po 20 bodova.

U kvalifikacije za ostanak, odnosno popunu Paket24 Premijer lige idu KTC i Moslavina. Ligu napuštaju Bjelovar i Zamet. Ždrijeb kvalifikacija je u ponedjeljak 8. svibnja u 12.00 sati, u Hrvatskom rukometnom savezu.

OGLAS