U prvom susretu 8. kola Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak koji se igrao u petak (14. travnja), Osijek je pobijedio Metković Mehaniku (29:27) i osvojio iznimno važne bodove u borbi za ostanak. Metković-Mehanika je pak, doživjela treći poraz zaredom i dovela pod znak pitanja svoje vodeće mjesto.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Osijek je znao koliko je veliki ulog u ovom susretu. I zato je od prve minute krenuo maksimalno čvrsto, agresivno, angažirano. I do sredine poluvremena uspio stvoriti tri pogotka viška. Metkovci su tek tada počeli igrati kako znaju i malo po malo stizali su tu razliku da bi na kraju na poluvrijeme otišli s minimalnim vodstvom 13:14.

Osijek bolje ulazi u nastavak susret. U prvih sedam minuta uspijeva napraviti niz od 4:1, i preuzeti vodstvo. I sačuvati ga do kraja. Uglavnom je to bila minimalna ili razlika od dva pogotka. Pri tome, čak osam puta rezultat je bio izjednačen. Metković se lavovski borio, ali je na kraju morao potpisati predaju. U završnih pet minuta dali su samo jedan, a primili tri pogotka i tako doživjeli treći poraz u nizu. S osam pogodaka Karlo Vašarević bio je najbolji u domaćim redovima. Šest je dao Roko Purić. Kod gostiju prvo ime Hrvoje Batinović s osam pogodaka.

Foto: Ilustracija

OGLAS