Tužna je nedjelja, 21. veljače. Umro je Zlatko Saračević, legendarni hrvatski rukometaš, poslije trener. Pozlilo mu je nakon utakmice u kojoj je njegova Podravka u Koprivnici dobila Lokomotivu u derbiju kola Prve hrvatske lige rukometašica, te napravila veliki korak prema novom naslovu prvaka Hrvatske. Odvezen je u bolnicu. Nažalost, srce nije izdržalo.

Reakcije na tragičnu smrt legendarnog Sarača stižu iz cijelog rukometnog svijeta. Posebno su pogođeni oni koji su Sarača poznavali, njegovi suigrači iz zlatne olimpijske generacije 96′.

Patrik Ćavar nedavno se čuo sa Saračevićem…

“Zlatko je bio dobri duh našeg rukometa. Sjajan igrač, moćan bombarder, a s druge strane teška pozitiva. Bio je simbol one naše zlatne rukometne generacije iz Atlante. Bili smo stvarno škvadra. Znali smo divljati, bilo je tu i čašica, ali znali smo s tim balansirati. Bili smo pravi profesionalci kad je trebalo biti, a znali smo biti i divljaci kad se slavilo. Sarač, Božo i Neno su tu bili glavni. I dalje sam u šoku. Zlatko ne smije umrijeti. Toliko toga ga je čekalo. Pričao mi je nedavno kako želi biti pravi trener, kako u rukometu ima planove. Ne mogu shvatiti što se desilo”.

Patrik Ćavar i Zlatko Saračević na sprovodu još jednog člana generacije iz Atlante – Iztoka Puca (foto: Roland Gorišić)

U šoku je bio i Slavko Goluža.

“Šokiran sam. Mislio sam ga nazvati nakon utakmice da mu čestitam. Uvijek smo se čuli nakon utakmica, ali ovaj put mi se javio kondicijski trener Podravke i rekao što je bilo. Ne želim uopće sad pričati o tome kakav je Saračević bio kao igrač, bitno je da ljudi znaju da je bio veliki, veliki čovjek. Nikad mu neću moći zahvaliti na svemu što je napravio za mene i vječno ću pamtiti trenutke provedene s njim”, prenose Sportske novosti.

Saračević je kao igrač bio svjetski prvak s reprezentacijom bivše države, olimpijski prvak s Hrvatskom, s PPD Zagreb dva puta klupski prvak Europe…