Metkovce će u novoj kazališnoj (i filmskoj) sezoni dočekati obnovljena velika dvorana Gradskoga kulturnog središta. Pri kraju su radovi na postavljanju nove stropne rasvjete te bojenja zidova. Velika skela je skinuta pa će se dvorana moći koristiti za dva skora događaja, a završni će se radovi nastaviti nakon toga i biti gotovi u prvoj polovini studenoga, objavio je danas portal metkovic.hr

U petak, 26. listopada bit će predstava Gradskog kazališta mladih iz Splita za učenike OŠ don Mihovila Pavlinovića, a u subotu u 19:30 bit će Koncert – javno snimanje TV filma o radu ansambla Harmonija disonance. Sav prihod od ulaznica namijenjen je liječenju Marije Dominiković i Manuele Čuture.

Napominjemo da je riječ o projektu Uređenje i opremanje zgrade GKS-a kojega je osmislio i dobrim dijelom realizirao bivši ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović a koji je uključivao izmjenu velikih ulaznih vrata i ulaznih vrata u galeriju, nabavu novoga projektora visoke razlučivosti i pripadajućeg platna za video projekcije u prostoru galerije,  izmjenu tzv. radne rasvjete i sanaciju svih zidnih površina.

Projekt je financiran putem natječaja sredstvima Ministarstva kulture u iznosi od 300 000 kuna i dijelom sredstvima Grada Metkovića.

Foto: metkovic.hr