U utorak 26. srpnja 2022. na povijesni dan kada će krajnji jug Hrvatske nakon 300 godina ponovo biti spojen s ostatkom zemlje, 250 trkača dobit će nevjerojatnu priliku protrčati mostom Pelješac. Bit će to uvertira u cjelodnevnu spektakularnu svečanost otvaranja, najveću u modernoj povijesti Hrvatske. Neke se prilike u životu jednostavno ne smiju propustiti! Du Motionova utrka Pelješkim mostom, najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Hrvatske i jednim od najvećih mostova u Europi, jedna je od tih prilika, pozivaju organizatori iz DU motiona.

“Preponosni smo što imamo priliku organizirati utrku na ovako veliki dan, na mostu koji napokon povezuje naš Dubrovnik s ostatkom Hrvatske. Most inače nije otvoren za pješake, stoga bez imalo imalo pretjerivanja mogu reći kako je trčanje grandioznim mostom poput pelješkog, neponovljiv doživljaj i utrka koju se pamti do kraja života,” izjavio je Alen Bošković u ime Du Motiona koji utrku organizira u partnerstvu s Dubrovačko – neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Hrvatskim cestama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Utrka je dugačka 5,5 kilometara i starta u 9 sati. Cijena startnine iznosi 200 kuna, a paket za trkače uključuje službenu majicu, finishersku medalju, startni broj, mjerenje vremena i okrepu.

Trkači željni sudjelovanja u ovoj jedinstvenoj utrci mogu se prijaviti do 22. srpnja 2022. putem službene stranice Du Motiona. Uvjet za prijavu je minimalno 16 godina starosti, a broj sudionika zbog iznimno zahtjevne organizacije programa otvaranja mosta i sigurnosnih uvjeta, ograničen je na svega 250 natjecatelja, donosi Dubrovački vjesnik.

OGLAS