U svrhu realizacije projekta Izgradnja sustava javnog navodnjavanja Glog, uz nazočnost ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, u Opuzenu su danas potpisani ugovori ukupne vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Župan Dobroslavić potpisao je tako četiri ugovora i to:

  • ugovor o građenju s odabranim Izvođačem – Zajednicom gospodarskih subjekata Vodotehnika d.d. Zagreb i Katić Bau d.o.o. Lovreć na iznos 19.085.001,25 kn s PDV-om i s rokom izvršenja Ugovora 30 mjeseci
  • ugovor za stručni nadzor na iznos 559.000,00 kn s PDV-om (Sedra consulting d.o.o. Zagreb)
  • ugovor za projektantski nadzor na iznos 99.375,00 kn s PDV-om s tvrtkom Hidroing d.d. Osijek
  • ugovor za koordinatora II zaštite na radu na iznos 87.000,00 kn s PDV –om (Company Sulić d.o.o. Ploče)

Nakon potpisivanja ovih ugovora potpisan je i ugovor između Hrvatskih voda i NPKLM-a Vodovod o vodoopskrbi središnjeg dijela Pelješca (potpisnici direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor NPKLM-a Jakov Belić).

Župan Nikola Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je riječ o početku strateškog projekta ne samo za dolinu Neretve već za cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i Republiku Hrvatsku te najavio projekt navodnjavanja predjela Koševo-Vrbovci i branu na Neretvi.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić istaknuo je kako je ovo samo prva faza plana cjelokupnog navodnjavanja Neretve te kako je u planu navodnjavanje na površini od 1887 hektara.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je kako se ovaj 20 milijuna kuna vrijedan projekt odnosi na područje 310 hektara površine, a kako je riječ o tlačnom sustavu navodnjavanja za poznate korisnike.

Potpisivanju su nazočili i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo, gradonačelnici i načelnici s područja doline Neretve, pročelnik UO za gospodarstvo i more DNŽ Ivo Klaić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić te predsjednik Udruge Mandarina Opuzen Alenko Šešelj i drugi.

OGLAS