Službenici Postrojbe granične policije Doljani, 15. studenog, spriječili su krijumčarenje osam ilegalnih migranata iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. Krijumčarenje je otkriveno tijekom nadzora državne granice na području Ljubuškog, prenosi Bljesak info.

Službenici ove postrojbe su u vozilu marke Opelu, bh. nacionalnih oznaka, otkrili četiri osobe koje su izjavile da dolaze iz Republike Turske i Sirije, dok su u vozilu marke VW Passat, bh. nacionalnih oznaka, bile četiri osobe koje su izjavile da dolaze iz Turske. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente. Navedenim vozilima su upravljali A.V. (1965.), državljanin BiH i M.P. (1957.), državljanin BiH i Hrvatske.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, vozači su lišeni slobode i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje ljudi, a dokazni materijali privremeno oduzeti. Rad na slučaju nastavit će službenici Službe za poslove sa strancima BiH, navedeno je iz Ureda za informiranje Granične policije BiH, prenosi Bljesak info.

Foto: Ilustracija