Sv. Liberan je bio poznat svetac kojem su se vjernici utjecali u vrijeme teškoća, epidemija, vrijeme nevolja. Pomalo odlazi u zaborav da se ovaj svetac nekada dosta častio u Neretvanskoj dolini.

Jučer, 23. svibnja, na svečev blagdan misno slavlje s procesijom ispred kapelice Sv. Liberana na vidonjskim Gomilama predvodio je župnik Starog Grada i Dola na Hvaru don Ljubomir Galov u subotu 23. srpnja u 10 sati. Tome su prethodile jutarnje mise za hodočasnike u 5 i u 6 sati, a u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova i Prečistog Srca Marijina u Mliništu misa je bila u 8 sati.

Don Ivan Kešina je istoga dana predslaio sv. misu u 18 sati ispred njemu posvećene kapele na Zavali u Zapadnoj Plini, a župnik don Mario Mihanović Slivna (Vlake) predvodio je u 10 sati misno slavlje u zavjetnoj crkvici Sv. Liberana na brežuljku Jastrebova glavica, zapadno od zaselka Slivno.

Župa Desne proslavila je u subotu 23. srpnja blagdan suzaštitnika sv. Liberana misnim slavljem koje je u crkvi sv. Jure predslavio je župnik don Dalibor Milina a propovijedao je fra Kristijan Perković, župnik Župe Plina – Stablina.