Danas je Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, u narodu poznat kao Mala Gospa, koji se slavi diljem naše domovine, a na njezinu jugu osobito u Solinu i Vepricu. Slavi se i u više župa na području Neretvanske krajine.

U Župi Otrić – Struge dvije crkve posvećene su Maloj Gospi – misna slavlja je predvodio župnik Župe Plina – Stablina fra Kristijan Perković u Pozloj Gori u 9 sati, a u Kobiljači u 11 sati. U Struzima će u nedjelju, 11. rujna u 10:30 misu slaviti župnik don Stanko Kačunić slaviti misu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mala Gospa se slavi i u Župa Dobranje – Bijeli Vir. Jutros s početkom u 10 sati misu u Dobranjama je predslavio zlatomisnik, župnik don Stipe Jerković. Misa će biti i večeras u 19 sati.

Vanjska proslava tradicionalno je u prvu nedjelju po blagdanu, ove godine je to 11. rujna. Misno slavlje u 10:30 kojem će prethoditi procesija predvodit će don Jure Bjeliš, župnik Župe sv. Luke evanđeliste Dubrava i Gornje Sitno.

U susjednim Doljanima se Mala Gospa slavila misama u 7 i 11 sati koje je predvodio novi župnik don Krešo Puljić. Večernja misa je u 18 sati.

Foto: Petar Krstičević i Vlatko Menix

OGLAS