U tijeku radovi na realizaciji projekta izgradnje kanalizacije i vodovoda u Prudu i obnove ceste, odvodnje i nogostupa nakon završetka radova na prvom projektu.

Radovi su počeli 18. lipnja trebaju biti gotovi za šest mjeseci. Izvode se na dionici dugoj oko 1100 metara (od Križa do crkve sv. Ivana Krstitelja), a izvođač je Vodoprivreda  Vrgorac.

Podsjećamo riječ je o projektu za koji je Grad Metković apliciralo još je u rujnu 2016. Tada je u suradnji s komunalnim poduzećem Metković d.o.o.  ukupno aplicirano na dvije mjere za koje je natječaj raspisalo Ministarstvo poljoprivrede i za koje su sredstva osigurana iz EU fondova.

Sredstva iz Mjere 7.2.1. za projekt izgradnje kanalizacije i obnovu vodovodne mreže u Prudu odobrena su još u srpnju 2017., a ugovor je potpisan u rujnu 2017. i za to je iz EU fondova dobiveno 3,8 milijuna kuna.

Sredstva iz  Mjeru 7.2.2. za projekt obnove ceste nakon radova na kanalizaciji i vodovodu u Prudu odobrena su još 22. prosinca 2017. u iznosu od 3,5 milijuna kuna iz EU fondovava, a ugovor je potpisan danas u Zagrebu.