U subotu je u organizaciji BK Mostar i Sportskog Saveza Grada Mostara održana utrka ”SPARK Herzegovina” MTB Liga, na kojoj je sudjelovalo 50 natjecatelja svih dobnih uzrasta, koji su na Gorance stigli iz svih dijelova Hercegovine, uz podršku kolega iz Hrvatske, točnije iz Metkovića (BK Metković), piše službena stranica BK Mostar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

”Posebno smo sretni i uzbuđeni što je naša dugoočekivana Liga startala. Napomenimo, utrke lige se organiziraju radi afirmacije biciklizma, radom sa mlađim dobnim skupinama i okretanju istih prema biciklizmu kao sportu, no ne zaboravimo i bolje upoznavanje, i druženje svih sudionika lige”, istaknuo je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

”Mi smo izuzetno zadovoljni današnjim odazivom, euforija je na nivou, već se među vozačima osjeti onaj natjecateljski duh i svi željno očekuju iduće kolo koje će se održati u Drinovcima. Utrke Lige su iz godine u godinu jače i masovnije, što znači da smo na dobrom putu”, dodao je Zorić.

Vozilo se u kategorijama Juniori Hobby, Seniori Hobby, Veterani Hobby, Žene, Sport, te najmlađi uzrast kategorije Početnici i Početnice.

U najjačoj kategoriji Sport, najbrži je bio  Filip Kovačić (BK Široki), dok je na drugom mjestu završio Pejić Stipe (BK Mostar), a na trećem Toni Odak (BK Široki). Inače Filip Kovačić je bio najbrži vozač kruga, koji je sa vremenom od 21:09 min postavio rekord staze na Gorancima.

U kategoriji Seniora kao zlatni slavio je Robert Glavaš (HBK Drinovci), drugo mjesto je pripalo Ivanu Cigiću (BK Široki), a treće Ivanu Matkoviću (BK Široki).

U kategoriji Žena slavila je Biljana Krtalić (BK Mostar), koja je pobjedom odbranila svoj prošlogodišnji naslov. Na drugo mjestu završila je Marija Škobić (BK Mostar), dok je treće mjesto pripalo Ana-Mariji Grgić (BK Ljubuški).

Kategorija Veterani obilježila je utrku kao najvatrenija kategorija. Na prvom mjesto kao zlatni zasjao je Vedran Vučina (BK Mostar), drugo mjesto pripalo je Danijel Bulić (BK Brotnjo), dok je treće mjesto pripalo Boris Dodig (BK Mostar).

U kategoriji Juniori na prvom mjestu slavio je David Šušak (BK Široki), drugo mjesto zauzeo je Ivan Cvitković (BK Mostar), dok je treće mjesto pripalo Žarku Miličeviću (BK Metković).

Najmlađa i najzanimljivija kategorija Početnici i Početnice koja okuplja najmlađe uzraste startala je po završetku starijih kategorija. U Početnicima najbrži je bio Žarko Soldo (BK Široki), na drugom mjestu završio je Grgić Filip (BK Ljubuški), dok je treće mjesto pripalo Niko Odak (BK Mostar).

U Početnicama kao zlatna slavila je Lana Soldo (BK Široki), na drugo mjesto stala je Jana Odak (BK Široki), dok je treće mjesto pripalo Katja Zorić (BK Mostar).

Sljedeće 2. kolo ”SPARK Herzegovina” MTB Lige održat će se 13. rujna 2015. godine u Drinovcima, gdje je ujedno i planirana rekreativna biciklijada u dužini 18 kilometara iz Gruda do Drinovaca.

grude.info

OGLAS