Na zagrebačkom Jarunu od 10. do 13. rujna održano je Prvenstvo Hrvatske u veslanju na kojem su zapažene rezultate ostvarili mladi veslači VK Neretvenski gusar.

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija naši veslači su u subotu imali finalne utrke, osim Nataše Šustić koja je svoje finale veslala u nedjelju.

Gabriel i Matej Šiljeg u dvojcu na pariće u kategoriji kadeta B postali su prvaci Hrvatske. Braća su svoj put do finala A odradila sigurno i čvrsto.

Reina Bebić i Maris Gluščević u dvojcu na pariće u kategoriji kadetkinja B su osvojile srebrenu medalju. Cure se dobro snašle na jarunskoj stazi i finalnu trku su dobro odveslale, iako tek sakupljaju iskustvo.

Ema Bebić u skifu, u kategoriji kadetkinja B, u finalu B osvojila je 3. mjesto. To je bio njen prvi nastup na Jarunu. Ona će sljedeće godine sigurno polučiti odličan rezultat obzirom da i sljedeće godine vesla u istoj kategoriji.

Nataša Šustić je u samcu u kategoriji lakih seniorki na kraju osvojila broncu. Nataša je u Zagreb stigla sa bolovima u leđima, dva dana je prije utrke posjećivala fiziotarapeuta te je tijekom utrke imala velikih problema ubog toga, te je hrabro do kraja izveslala utrku i uzela medalju.

Nikola Mijić i Toni Milan u dvojcu na pariće u kategoriji kadeta A su na kraju u finalu A u fotofinišu za 24 stotinke izgubili broncu. Svoj put do finala A su odlično izveslali, no vrlo malo je falilo za medalju, ali možemo reći da smo jako ponosni na njih i da smo zadovoljni ovim razultatom.

Roko Mijić u skifu u kategoriji kadeta B je imao najuzbudljiviju utrku u finalu A gdje mu je baš kao i starijem bratu, bronca umakla za 20-ak stotinki. On je u polufinalnoj utrci imao najbolje vrijeme. Finalna utrka je bila jako dobra što se može vidjeti i na jednoj od fotografija u prilogu,  gdje su četiri čamca u cilj ušla unutar 63 stotinke. Roko i iduće godine vesla u istoj kategoriji tako da sa ovim iskustvom sigurno može biti favorit za medalju. Bravo za Roka!

Marin Plećaš i Željko Deak su u dvojcu bez u kategoriji mlađih juniora u finalu A osvojili 6 mjesto. Ulaskom u finale A oni su ispunili očekivanja kluba. Dodali bismo da im je za peto mjesto vrlo malo nedostajalo.

Četverac na pariće u sastavu Noa Bebić, Anton Rendulić, Gabrijel Gluščević i Antun Vugdelija u kategoriji kadeta B je nakon dobro odveslane utrke u kvalifikacijama nije prošao repasaž.

Frane Vugdelija u skifu u kategoriji kadeta B također nije prošao repasaž. Frane je ovaj put skupljao iskustvo, te mu je to prva utrka u skifu na Jarunu.

Ivan Obrvan i Ivan Bebić u dvojcu na pariće, u kategoriji kadeta B, nisu prošli repasaž.

Veslači Neretvanskog gusara mogu biti zadovoljni sa ostvarenim rezultatima svih veslača, ali i njihovim zalaganjima na pripremama za ovo prvenstvo.

Tradicionalna Neretvanska regata trebala bi se po rasporedu Hrvatskog veslačkog saveza održati u listopadu, ukoliko to dopuste epidemiološke mjere.

 

Veliku foto galeriju možete pogledati na stranicama Neretvanskog gusara.