U petak i subotu, 13. i 14. travnja u Ivankovu pored Vinkovaca održano je Prvenstvu Hrvatske za uzraste od 7 do 13 godina na kojem je Duje Mihaljević iz KK Metković posato vice prvak države. Uz njega dvije bronce je osvojio Ante Leontić te su njih dvojica izborili nastup za hrvatsku reprezentaciju na Prvenstvu Balkan za mlađe uzraste koje će biti u svibnju u Banja Luci.

Na Prvenstvu Hrvatske je nastupilo 77 klubova sa 515 natjecatelja. Karate klub Metković je nastupio s 12 natjecatelja u 21 kategoriji. Najviše nastupa su imali prvog dana natjecanja imali su najviše nastupa.

Duje Mihaljević u kategoriji učenici -46, gdje je bilo 16 natjecatelja, zaredao je tri pobjede 6:0, protiv Franka Valentića iz  KK Mladost Ivanić Grad, 1:0 protiv Noa Bančića iz  KK Klenovnika, te 8:0 protiv Ive Bokana iz KK Sokola. Duje ulazi u finale gdje ostaje neriješeno 0:0 protiv Frane Juričića iz KK Croherca i na izjašnjavanje sudaca gubi i postaje viceprvak Hrvatske, osvojivši srebrenu medalju.

Ante Leontić u kategoriji učenici +46 kg prvo kolo je bio slobodan, u drugom pobjeđuje Antonija Maroševića iz KK Zrinskog, u trećem kolo 2:0 Frana Manestara KK Champion. U četvrtom kolu Ante gubi za ulazak u finale, te u repasažu u zadnjem kolu pobjeđuje 3:0 Amila Majetića iz KK Krk Croatia i osvaja brončanu medalju.

Značajan rezultat u repasažu ostvarilo je nekoliko natjecatelja iz KK Metković. Ema Galov u ml. kadetkinjama -40 kg u repasažu je izgubila u zadnjem kolu i plasirala se na 5. mjesto, a u kategoriji ml. učenice – 32 kg gdje je ostvarila vrlo sličan uspjeh i konačno 7. mjesto nakon repasaža. Lucija Utovac u mlađim kadetkinjama +55 kg u odlučujućoj trećoj borbi za brončanu medalju gubi 2:0 i zauzima 5 mjesto. Laura Ćulum u mlađim kadetkinjama +55 kg plasirala se na 7. mjesto. Karla Pezić u kategoriji mlađe kadetkinje -45 izgubila u repasažu za konačno 7 mjesto. Katja Jerković u kategoriji učenice -40 kg nakon dvije pobjede i remija ušla je u repasaž u kojem gubi s tijesnih 1:0 i za konačno 7. mjesto. Anja Pokrajac u kategoriji učenice -32 kg u repasaž osvaja 9. mjesto.

Iako nisu došli do repasaža po jednu pobjedu imali su Duje Žderić i Laura Bebić. Još su nastupile Dora Galov i Nera Grljušić.

Drugog dana Prvenstva isti natjecatelji u starijem uzrastu uzeli su nove medalje za KK Metković. Ante Leontić je osvojio broncu u kategoriji mlađi kadeti -52 kg, isto i Duje Mihaljević u kategoriji mlađi kadeti -45. Duje Žderić u kategoriji ml.učenici +38 nakon izgubljenog repasaža osvaja 5 mjesto.