Iz dubrovačke zračne luke u Čilipima od lipnja do kraja rujna možete letjeti za SAD, a bude li interes američkih turista tako velik za ljetovanje na Jadranu, kao što se pokazalo kroz prodaju rezervacija, postoji mogućnost da se uvedu i dodatni letovi kroz listopad.

Odlična je to vijest za sve iz Hrvatske koji idućih mjeseci kane posjetiti Ameriku. Zrakoplov American Airlinesa na inauguracijskom letu Philadelphia – Dubrovnik sletjet će u zračnu luku Dubrovnik u subotu u jutarnjim satima, i bit će to prvi izravni let u povijesti između SAD-a i Hrvatske!

Cijena avionske karte će se kretati između 1200 i 1500 eura. Letovi će se odvijati tri puta tjedno, čemu se posebno raduju američki turisti, kojih je na Jadranu svake godine sve više. Upravo zato je za hrvatsko odredište izabran Dubrovnik, koji je bio i središnja tema medijske kampanje, koja je pratila promociju nove avionske linije American Airlanesa. Let između Dubrovnika i Philadelphije, najvećeg zrakoplovnog čvorišta u SAD-u, uspostavljen je nakon višegodišnjih pregovora u režiji Ministarstva turizma Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice, posebno HTZ-a Dubrovnika na čelu s direktoricom Romanom Vlašić, direktora Zračne luke Dubrovnik Frane Luetića i direktora American Airlinesa za EMEA područje Toma Latiga, a donosi Slobodna Dalmacija.