Pod vodstvom izbornika Mate Prskala, hrvatska ženska nogometna reprezentacija sudjelovala je na na Cyprus Women’s Cupu na kojem je odmjerila snage s Meksikom i Finskom. Bio je to prvi reprezentativni angažman za kapetanicu i vrataricu Neretve Jelenu Kešinu.

Sretna sam što sam pozvana u reprezentaciju, što sam dobila tu priliku iskusiti kako se trenira i kako se bori i igra za svoju zemlju. Ovo je jedan veliki korak i motiv za mene, te se nadam da sam ispunila očekivanja trenera i izbornika. Hvala mojoj obitelji, trenerima, upravi kluba i svima onima koji su uz mene od samog početka ŽNK Neretva jer upravo sam zbog njih ‘dogurala’ do reprezentacije. I naravno, pozvala bih ljude da dođu u nedjelju u 11:00 h Iza Vage gdje igramo prvu utakmicu u drugom dijelu sezone protiv Osijeka, izjavila je za LIKEmetkovic Jelena Kešina.

Sve utakmice su se igrale u Larnaci, a na turniru su još nastupile reprezentacije Češke i Slovačke.

Hrvatske su nogometašice prvu utakmicu odigrale s nacionalnom selekcijom Meksika. Susret je završio bez pobjednika (1:1), nakon ranog meksičkog vodstva preko Arciniege te izjednačenja Lojne u 20. minuti dvoboja.

U drugom kolu Hrvatska se sastala s Finskom, a izabranicama Mate Prskala to je ujedno bio i posljednji nastup na Cyprus Women’s Cupu.

Finska je preko Rantale i Oling stekla dva pogotka prednosti u prvih 20 minuta utakmice, no Rudelić je ubrzo smanjila hrvatski zaostatak, da bi Lojna prije odlaska na odmor izjednačila na 2:2.

Za potpuni preokret i veliku pobjedu Hrvatske pobrinula se kapetanica Landeka u 56. minuti dvoboja.

Hrvatske boje su braniti Anamarija Mišetić (Split), Stephanie Bukovec (Ajax), Matea Bošnjak (Split), Iva Bukač (Split), Kristina Šundov (Basel), Jelena Kešina (Neretva), Ana Dujmović (Split), Antonija Dulčić (Split), Anela Lubina (Split), Mihaela Horvat (Horn), Ana Jelenčić (Sporting de Huelva), Iva Landeka (Montpellier), Izabela Lojna (Osijek), Leonarda Balog (SKN Pölten), Kristina Nevrkla (Osijek), Ivana Rudelić (Bayer Leverkusen), Helena Spajić (Horn), Petra Pezelj (Split) i Lea Zdunić (Dinamo).