Epidemija koronavirusa je poremetila puno toga, pa tako i plan prema kojem je ove godine trebao biti rekordan broj uplovljavanja kruzera s inozemnim turistima u metkovsku luku, s preko 100 uplovljavanja.

Dok je većina flote još vezana u lukama, a tek nekoliko brodova plovi Jadranom, danas je u Metković prvi put ove sezone uplovio brod Thurgau Dalmatia, u vlasništvu omiške obitelji Marunčić s kojim je  sve počelo prije devet godina. S njim je došlo tek 11 turista iz Njemačke i Austrije u organizaciji njemačke agencije Nicko cruises. Doznajemo da bi od sljedećega tjedna trebali krenuti s punim kapacitetom.

Brod Thurgau Dalmatia vozi goste na tjednu rutu od Zadra do Dubrovnika. Svaki drugi četvrtak uplavljava u Metković gdje za goste bude priređena kapetanska večera s glazbom. Sutradan idu u obilazak Arheološkog muzeja Narona i na vožnju neretvanskim lađama do Restorana Lopoč u Momićima. U 11 sati brod isplovljava prema Korčuli.

Ostale agencije koje su prošlih godina dovodile goste u Dolinu Neretve, Katarina Line i Riva Tours za sada neće s brodovima uplovljavati u Metković.