U Zagrebu se od 11. do 13. travnja održavaju 24. Dani Ramira i Zorana  Bujasa, međunarodni psihologijski znanstveni skup, u organizaciji zagrebačkog Filozofskog fakulteta, odnosno njegova Odsjeka za za psihologiju koji ove godine obilježava 90 godina postojanja.

Ono što je nama zanimljivo je da je tim povodom na Danima predstavljena avanturistička videoigra Psyquest90 koja kroz igru približava studij psihologije svim budućim studentima. Ovu zanimljivu 2D igru, napravljenu u stilu igre Super Mario, dizajnirao je Metkovac Domagoj Volarević (27), magistar informatičkih znanosti, knjižničarstvo i psiholingvistike. Domagoj je uz to i certificirani programer web aplikacija C# i ASP.net tehnologije.

Kroz lik studenta i mladog istraživača prođi put od prijemnog do diplome, s našim Odsjekom se upoznaj i zanimljivosti o razvoju psihologije doznaj. U ovoj virtualnoj avanturi čeka te puno zabave: upute su jasne, pažljivo ih čitaj i tragove slijedi, prepreka se riješi, a nagrade skupljaj – jer to vrijedi. Dakle, klik na link i neka igre počnu! Znanosti i igara nikada dosta! – stoji u najavi.
Igra prati mladog istraživača, studenta na njegovom putu od statusa brucoša do stjecanja diplome, uključuje 16 razina s raznim zagonetkama i zadacima (prepreke, kvizovi i razni drugi zadaci) koji simuliraju studentski život u različitim situacijama.
Trenutna verzija igre je prilagođena za Windows i dostupna na linku psihologija.ffzg.unizg.hr/psyquest90