„Tinker Dino Day“  – STEM radionica za djecu od 6 do 10 godina  (voditeljica Katarina Tošić) bit će u utorak, 11. lipnja 2024. god. od 16 do 17 sati u Gradskoj knjižnici Metković. Prijave nisu potrebne.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Draga djeco, pozivamo vas na zabavnu i poučnu znanstvenu radionicu  na kojoj ćemo se vratiti 65 milijuna godina u prošlost i vidjeti kako je tada izgledao naš planet Zemlja. Proučavat ćemo izgled Zemlje i život njezinih stanovnika, nevjerojatnih bića – dinosaura, koji su tada vladali na Zemlji!

Svi vi koji ste pravi zaljubljenici u dinosaure ne propustite mezozojsko ludilo koje smo za vas pripremili. Istraživačka oprema za velike spoznaje i otkrića je spremna i samo čeka jednog malog paleontologa /paleontologicu  kako bi je iskoristili.

Izrađivat ćemo jaja iz kojih su se legli  dinosauri, razne maske i još mnogo toga te na taj način pokušati naći odgovore na pitanja: Kako su živjeli i što su jeli dinosauri?, Koji su dinosauri bili najveći i koliki?

„Kornjačica i more – stop plastici“  – radionica za djecu od 5 do 9 godina  (voditeljica Antea Malenica Krešić)bit će u utorak, 11. lipnja 2024. god. od 18 do 19 sati u Gradskoj knjižnici Metković. Prijave na tel.: 020 681 715 ili porukom na Instagram Knjižnice.

Draga djeco, pozivamo vas na likovnu edukativnu radionicu koja je inspirirana pričom „Kornjačica i more“ / Becky Davies.

Kroz priču saznajemo koliko kornjačica obožava ocean koji je njezin jedini dom i kako je lijepo plivati u čistome moru. Nažalost, jednog je dana primijetila kako se ocean promijenio. U oceanu nisu plivali samo njegovi stanovnici.

Nakon pročitane priče, kroz radionicu, dok izrađujemo kornjačice iz recikliranih materijala, vježbamo finu motoriku i koncentraciju. Razgovaramo o ljubavi i brizi prema prirodi i životinjama.

I, rastajemo se sa porukom kako smeću nije mjesto u moru.

OGLAS