Jučer je u Dubrovniku odigrana zaostala utakmica 5. kola HRL Jug u kojem je Dubrovnik pobijedio Trogir 25:23 i tako s maksimalnih 10 bodova ponovo zasjeo na prvo mjesto na tablici.

Metković je sada 2. s 9 bodova i rasplet ove situacije će biti u subotu u 19 sati u Metkoviću. Naime, u 6. kolu se sastaju Metković Mehanika i Dubrovnik. Metkovci su nadigrali Gospare u zadnjem prvenstvenom ogledu (28:25), koji se igrao u travnju ove godine, i tako prekinuli njihov sjajni niz od 11 utakmica bez poraza. Hoće li to ponoviti i ovoga puta? U ovoj sezoni Dubrovčani već pet kola ne znaju za poraz i jedina su ekipa koja ima maksimalni učinak. Međutim, i Metkovci se mogu pohvaliti da su ekipa koja do sada ne zna za poraz, imaju tek jedan remi i bod manje od Dubrovnika.

U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv susret u metkovskoj Gradskoj sportskoj dvorani u kojem će dvije najbolje momčadi Lige odmjeriti snage.

Vratimo se utakmici na Gospinu polju. Veliku ulogu u pobijedi Gospara na Trogiranima imao je mladi Metkovac Zvonimir Srna koji je postigao 11 golova i vratar Toni Barišić koji je imao 15 obrana.

Foto: Tonči Vlašić