U organizaciji Doma zdravlja Podgorica te pod pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Crne Gore, u petak, 13. prosinca 2019. godine,  organiziran je Međunarodni kongres o primarnoj zdravstvenoj zaštiti u zemljama Jugoistočne Europe.

Konferencija je okupila predstavnike ustanova primarne zdravstvene zaštite iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Turske i Crne Gore, s ciljem jačanja  primarne zdravstvene zaštite, preventivnih usluga i unapređivanje prava i statusa, a prvenstveno u cilju zaštite zdravlja građana, s naglaskom na osjetljive grupe.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac sudjelovao je kao moderator izlaganja te je predstavio model organizacije primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Metković. Uz ravnatelja Doma zdravlja Metković svoje modele organizacije predstavili su ravnatelj Doma zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić,  ravnatelj Doma zdravlja Škofja Loka iz Slovenije, Aleksandar Stepanović, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb, Antonija Balenović, te Direktor Doma zdravlja Tuzla, Suad Bijedić.

Uz predstavnike Domova zdravlja izlaganja o trenutnom stanju i mogućnosti unapređenja imali su visoki dužnosnici iz Vlade i zdravstvenih osiguranja iz Crne gore i šire.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković istaknuo je veliki iskorak u prekograničnoj suradnji i iskoristivosti EU fondova.