Domaća sirnica (pinca) uvijek ima prednost pred onom iz trgovine. Međutim, vještina, strpljivost i vrijeme često nisu na našoj strani pa posežemo za onim što nam je prvo pri ruci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ako u ovo uskršnje vrijeme želite uživati u pravoj domaćoj sirnici i imate pekač za pečenje kruha, donosimo vam jedan jednostavan i iskušan recept:

  • 2 dcl mlijeka (sobne temperatura!)
  • 1 mala mjerica ruma (ili kruškovca)
  • 1 mala mjerica soli
  • 2 žumanjka (po moćnosti od domaćih jaja)
  • 70 g maslaca
  • 70 g šećera
  • 1 ili 2 vanilin šećera (po želji!)
  • kora neprskanog limuna
  • kora neprskane naranče
  • 450 g brašna (tip 400 ili 550)
  • 2 male mjerice suhog kvasca

U posudu prvo staviti mokre potom suhe sastojke! Pekač podesiti na program slatkog kruha (podstaviti težinu 1000 g)!

Prije početka pečenja izvaditi posudu iz pekača, tijesto zarezati škarama u križ, premazati žumanjkom i posuti krupnim šećerom.

Uslast!

OGLAS