U nedjelju 10. veljače 2019. godine odigrano je 2. kolo Regionalne šahovske kadetske lige, a najviše pažnje je privukao susret dviju osnovnih škola s područja Metkovića.

Nakon odličnog rezultata kadeta iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića u 1. kolu protiv ŠK Ploče, u drugom kolu su se susreli s kadetima iz OŠ Stjepana Radića. Prvi krug je u neizvjesnoj igri završio pobjedom kadeta OŠ Stjepana Radića (3-1) koji su bili uspješniji i u drugom krugu (4-0), tako da je ukupni rezultat ovog šahovskog susreta bio 7-1.

Ovo natjecanje igra se po Bergerovom sustavu na 4 ploče dvokružno, a svaki igrač ima 30 minuta za partiju uz obvezno pisanje poteza.

Nakon dva odigrana kola ekipa OŠ Stjepana Radića nalazi se na prvom mjestu s 4 boda dok OŠ don M. Pavlinovića ima 2 boda.

Za ekipu OŠ Stjepana Radića pod vodstvom Slavka Bakalara nastupili su Marin KljusurićDominik Blaž BakalarJakov ŠiljegMihael Borna BjelišAnte Crnjac Jakov Crnjac.

Za ekipu OŠ don Mihovila Pavlinovića nastupili su Ivan VolarevićMihael KalebTonći Zvonić, Ante RajićBorna Ćelić, voditelj je Hrvoje Šimović.

Rezultati 2. kola:

  • OŠ Stjepana Radića – OŠ Don Mihovila Pavlinovića 7 – 1
  • ŠK Zrinjski – ŠK Ploče 3 – 5
  • ŠK Široki Brijeg – ŠK Čapljina 2 ½ – 5 ½
  • ŠK Brotnjo 1 -ŠK Brotnjo 2 odogođeno!

Slijedeće kolo igra se za dva tjedna, a šahisti iz OŠ Stjepana Radića su gosti kod ŠK Ploče u Pločama, dok ekipa OŠ Don Mihovila Pavlinovića dočekuje ekipu ŠK Široki Brijeg iz Širokog Brijega.

Piše: Slavko Bakalar