Godina 2020. je trebala biti rekordna s preko 100 uplovljavanja kruzera u metkovsku luku, međutim, korona je učinila svoje i poremetila planove. Ipak, ako je suditi prema jučerašnjem prizoru, ove godine bi mogao pasti rekord.

Naime, prvi put su na Maloj rivi u jednom trenutku bila privezana čak četiri kruzera: brod Adriatic putničke agencije Thurgau Travel, Azzuro agencije ID Riva Tours, te Aquamarin i Markan agencije Katarina Line. Doveli su u Neretvanski dolinu goste iz Švicarske, Njemačke, Austrije, SAD-a, Engleske i skandinavskih zemalja koji će obići Arheološki muzej u Vidu, biti na fotosafariju na izletištu Lopoč u Momićima, a dio gostiju će i do Mostara.

– Projekt je započet prije 15 godina, a prošlo je 10 godina od dolaska prvog kruzera u Metković. 2020 godina je trebala biti prekretnica. Ovo je sada nastavak. Da bi očuvali destinaciju svi moramo biti izvrsni i za sada jesmo: od prijevoznika, vodiča, izvrsne usluge Restorana Lopoč do nas na vezu, kazao nam je Dragan Tolić.

Ovim kruzerima je Metković nezaobilazna postaja u višednevnim putovanjima jadranskom obalom. Agencija Thurgau Travel svoje goste ukrcava u Opatiji koji u 12-dnevnom programu stižu do Kotora. Agencija ID Riva Tours iz Trogira tijekom 7 dana obilazi srednjodalmatinske otoke i Neretvansku dolinu, a Katarina Line u istom vremenu goste povede na putovanje od Opatije do Dubrovnika, s tim da u Metkoviću imaju kapetansku večeru na kojoj goste zabavljaju neretvanski glazbenici.

Nadamo se da će s vremenom njihov boravak u Neretvanskoj dolini biti malo duži i da će imati vremena posjetiti i naše neke druge znamenitosti poput Prirodoslovnog muzeja.