RK Metković Mehanika počeo je s pripremama za nastavak prvoligaške sezone. Prvi dio sezone Metković je završio na petom mjestu s 14 bodova s čime je ostvario zadani cilj, a to je biti u gornjem dijelu tablice. Prvi je Dubrovnik s 19 bodova, druga i treći su Ribola i Karlovac s po 16 bodova, te četvrti Buzet istim brojem bodova kao i Metković.

Za nastavak sezone trener Filip Romić ima na raspolaganju sljedeće igrače: vratare Darijana Boškovića, Marka Romića i Nikolu Brečića, na lijevom krivu Antonija Cvitanovića, Smiljana Kolovrata, Luku Čupića, Brunu Talajića, Julija Jelavića, Marina Jerkovića i Karla Tadića, na desnom krilu Marka Buntića, Luku Vučića i Tonija Zvonića, na poziciji lijevog vanjskog Josipa Bezera, Tonija Jakića i Nikolu Bartulovića, srednjeg vanjskog Ivana Obšivača, Brunu Boškovića, Miju Cvitanovića i Ivana Planinića, desnog vanjskog Juru Kozinu, Kristijana Marevića i Karla Mateljka te pivotmene Vladimira Koncula, Antu Marića i Marka Jakića.

U pripremnom razdoblju Metković će odigrati nekoliko utakmica od kojih će zanimljiva biti ona protiv mostarskog Zrinjskog koja se igra u utorak, 15. siječnja u 18.30 u Metkoviću. Metković će odigrati još dvije uzastopne utakmice na svom parketu s Ribolom 18. i 19. siječnja te u gostima s Čapljinom i Dubrovnikom.

Nastavak sezone, odnosno 12. kolo 1. HRL Jug, bit će 16. veljače kada će Metkovci gostovati kod crikveničkog Mornara.