Trener RK Metković Mehanika Filip Romić u ponedjeljak je napravio prozivku i počeo s pripremama za novu prvoligašku sezonu koja će početi 28. rujna.

U prvom kolu Mehanika će na svom parketu dočekati RK Buzet. Zbog energetske obnove Gradske sportske dvorane sve domaće utakmice će se igrati u gimnazijskoj dvorani.

Metkovci će pripreme odraditi u Metkoviću. Odigrat će nekoliko pripremnih utakmica (s RA Čapljina, RK Trogir…) i sudjelovati na turniru u Kaštel Sućurcu zajedno sa Ribolom, Dubrovnikom i Izviđačem.

U sastavu je došlo do određenih promjena. Klub su napustili M. Buntić  koji je prešao u bh. premijerligaša RK Izviđač i M. Romić koji će igrati u našoj Premierligi za RK Spačva Vinkovci. Zbog nastavka školovanja klub su napustili L. Čupić, T. Jakić, M. Jakić, M. Cvitković, B. Talajić i N. Brečić koji su nastupali u prošloj sezoni za seniorsku ekipu.

Dobra vijest za trenera Romća je povratak pivota Damira Matage iz Izviđača te priključivanje ekipi iskusnih vanjskih igrača Rudolfa Ćužića, Krešimira Jelčića i Rudija Ilića. Prvoj ekipi će se priključiti i kadeti N. Jerković, I. Vlahović, L. Gnječ, M. Krešić, V. Ujdur, L. Obradović, M. Žuvelek, i braća Nikolić.

Stručni stožer još nije dokraja definiran tako da je u ove pripreme trener Romić krenuo sam s ciljem kojega je imao i prošle godine: biti u vrhu tablice i raditi na formaciji i afirmaciji mladih igrača.