Nakon jučerašnje dominacije na Prvenstvu Hrvatske na mirnim vodama, kada je osvojio zlato u paru (s Mihaelom Pavlešinom) i u pojedinačnoj konkurenciji u utrkama na 1000 metara, Rogotinjanin Petar Šunjić danas je sve to ponovio na utrkama na 500 metara. Iz Zagreba se vraća s četiri zlatne medalje.

Ja sam samo veslao, sve drugo dogodilo se samo po sebi. Do sada nisam imao nikakvog iskustva u ovakvim natjecanjima, pa sam prvu utrku možda imao malo treme. Kasnije sam se potpuno opustio, jer sam vjerovao u sebe i znao sam da mogu dobro odveslati i pobijediti. Nije mi bilo teško i zadovoljan sam svojim nastupima, izjavio je Petar za Rogotin.hr.

Petar se ovim sportom bavi tek oko mjesec dana, a o kakvoj se senzaciji radi, najbolje svjedoče riječi Marka Lipovca,  glavnog trenera KKK Marsonia (i lađara Rogotina), čini je Petar član:

– Ovo je neviđena senzacija u cijelom kajakaškom i kanuističkom sportu, ljudi ne mogu vjerovati što se dogodilo. Dječak koji je sam učio voziti kanu, a tek nekoliko puta o tehnici vožnje i položaju tijela govorili su mu Ivan Šabjan i Štefo Lutz, dok sam mu ja dao nekoliko savjeta, pobijedio je u svim disciplinama u kojima se natjecao. Riječ je o ogromnom talentu koji treba podršku cijele doline Neretve. Za početak treba mu nabaviti bolji kanu i bolja vesla.

– Sve ćemo učiniti da mu poboljšamo uvjete treniranja. On je i iduće godine kadet, pa, uz dobar rad, može ponoviti ovogodišnje uspjehe, rekao je Lipovac, čiji je klub uvjerljivo trijumfirao u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Na Jarunu se natjecalo oko 200 sportaša iz 12 klubova. Na žalost, moramo i to napisati – Jarun je više sličio na močvaru nego na regatnu stazu. Na sramotu organizatora, piše Rogotin.hr.