Marko Buntić, 24-godišnji Neumljanin koji je rukometno ponikao u RK Metković 1962, ovoga ljeta je iz vinkovačke Spačve prešao u grčki Olympiakos u kojem je prvi izbor trenera Karasavvidisa na poziciji desnog krila.

Prije toga je u dva navrata nastupao za seniorsku ekipu Metkovića (2014./15. i 2017./18.) u kojem je rukometnu loptu u ruke uzeo već s navršenih pet godina. U međuvremenu je odigrao jednu sezonu za zagrebački Medveščak te je još jednu sezonu igrao za RK Izviđač Ljubuški dok je trener bio Mario Bjeliš.

Foto: Olympiakos SFP

Ono što je sigurno veliki skok u njegovoj karijeri je odlazak u Grčku.

Izuzetno sam sretan što sam član tako nevjerojatnog kluba. Veselim se početku i susretu s timom. Svi znaju tko je Olympiacos i što znači biti član takve povijesne momčadi. Dat ću svu svoju snagu da nastavim tradiciju kluba. Olympiacosovi navijači imaju reputaciju u cijelom svijetu i jedva čekam da izbliza iskusim način na koji podržavaju momčad. – izjavio je Buntić prije četiri mjeseca na dolasku u Pirej.

Buntić se dobro uklopio u novi klub, standardni je igrač prve postave s vrlo dobrim učinkom. Njegov Olympiakos je do sada nizao samo pobjede, osim remija s najvećim rivalom AEK-om.

Znamo da su Grci vrlo temperamentni, mediteranski žestoki, osobito u srazu s velikim rivalima AEK-om ili PAOK-om, stoga su pred Buntićem veliki izazovi u kojima mu želimo puno uspjeha – bila bi to još jedna potvrda uspješne tradicije metkovske škole rukometa.