Ovoga se vikenda igralo 20. kolo Prve rukometne lige Jug u kojem su rukometaši Metkovića 1963 igrali u gostima kod Biograda. Utakmica je završila podjelom bodova (29:29).

Bila je to čvrsta, zanimljiva i neizvjesna utakmica do samoga kraja. Gledateljima sigurno nije bilo dosadno gledati uzbudljive izmjene minimalnih prednosti koje su bile čas na strani domaće, a čas na strani gostujuće ekipe. Na poluvremenu je rezultat bio 15:17 za Metković.

Ono za čim Metkovci mogu žaliti je sam finiš utakmice. Dvije minute prije kraja imali su prednost od dva gola razlike (26:28) i tada se događaju dvije sporne odluke sudaca koje su bile dovoljne da utakmica završi neriješeno 29:29.

Zadovoljan sam pristupom igri moje ekipe, ali ne i finišom utakmice u kojem su odlučivale odluke sudaca. Bila je to tvrda, muška utakmica s dosta izmjena u vodstvu. Želio bih istaknuti rezervnog golmana Marka Romića koji je imao čak 14 obrana i Daria Raguža koji je postigao 11 golova, izjavio je trener Filip Romić.

Uz raspoloženog D. Raguža golove za Metković postigli su J. Bezer 6, F. Volarević 5, D. Mataga i A. Cvitanović po 3 i I. Obšivač 1 gol. Večeras nije igrao prvi golman Darijan Bošković, njega je više nego uspješno zamijenio M. Raguž. Još su nastupili I. Vlahović, M. Cvitković, M. Pervan, V. Koncul, L. Mateljak, S. Kolovrat, B. Talajić, L. Popović i M. Jakić.

Metković 1963 je, dva kola prije kraja, i dalje osmi na tablici s 18 bodova. U 21. kolu, koje se igra 28. travnja (subota), u goste im dolazi Kozala koja je u ovom kolu iznenadila Dubrovnik pobjedom 29:27 i ima bod prednosti pred Metkovićem.