U utakmici 13. kola 1.HRL Jug Metković Mehanika je na domaćem parketu slavila u srazu s dugoraškim Hrvatskim dragovljcem (24:20). Za  Metkovce je to važna pobjeda nakon poraza od crikveničkog Mornara u prošlom kolu.

Metković je odlično otvorio utakmicu. Nakon desetak minuta imao je prednost od sedam golova razlike (8:1) koja se je do kraja poluvremena istopila na dva gola prednosti (14:12). Tome je doprinijelo i nekoliko vrlo dvojbenih odluka sudaca koje su unijele nemir u metkovsku ekipu.

U drugom poluvremenu su Metkovci podebljali prednost i onda upadaju u krizu, čine nekoliko tehničkih grešaka što gosti koriste i u 39. minuti utakmice dolaze do prvog izjednačenja (17:17). Slijedi nekoliko minuta grčevite borbe u kojoj su Metkovci pokazali izrazitu borbenost, gosti još dvaput izjednačuju i imaju priliku za vodstvo koju ne uspijevaju iskoristiti. Potom slijedi pad u igri Hrvatskog dragovoljca, gosti nižu tehničke greške, a Metković dolazi do daha i stvara prednost od dva-tri gola koju ne ispušta do kraja utakmice. Na kraju je to bila zaslužena pobjeda Metković Mehanike (24:20).

Kod Metkovića su posebno raspoloženi bili realizatori Marko Buntić (6), Jure Kozina (5) i Josip Bezer (4), a kod gostiju Dino Banović (7) i Jakov Kutleša (6).

Nakon današnje utakmice Metković ima 16 bodova i ponovno je 5. mjestu na tablici jer je crikvenički Mornar poražen od Dubrovnika (27:20).

U 14. kolu koje se igra 2. ožujka Metković Mehanika će gostovati kod Solina koji je pretposljednji na tablici.