Bez nekoliko starijih igrača i klupom popunjenom kadetima Metković Mehanika je danas u Kaštel Sućurcu odigrala vrlo dobru utakmicu i prava je šteta što kući nisu ponijeli više od jednoga boda.

U 15. kolu 1. HRL Ribola je bila domaćin Metkoviću, utakmica je završila podjelom podova (26:26). Domaćin je imao minimalnu rezultatsku prednost tek u dva navrata, u posljednjoj minuti prvoga (13:12) i u pretposljednjoj minuti drugoga poluvremena (16:25). Metković Mehanika je tijekom oba poluvremena u više navrata ima prednost od četiri gola razlike.

Bila je to čvrsta i otvorena utakmica u kojoj su među Metkovcima najučinkovitiji šuteri bili Cvitanović sa šest te Bezer i Marević s po četiri pogotka, a kod Kaštelana Milas sa osam i Ivanišević sa 6 pogodaka.

U prvom poluvremenu je u metkovskoj ekipi branio raspoloženi Željko Kozina, a u drugom poluvremenu Josip Milas koji je obranio ključnu loptu, on je u posljednjem kaštelanskom napadu zaključao gol i tako omogućio Metkovcima povratak doma s bodom u ruci.

Tablica nakon 15. kola

U sljedećem kolu u Metković dolazi pretposljednji Solin. Utakmica će se igrati u Gimnazijskoj dvorani 14. ožujka (subota).